Terapia de cuplu

Daca e ceva care sa fie la fel de vechi ca civilizatia egipteana, probabil probleme intr-un cuplu ar fi acestea. Stiti cu totii cum e: dupa o perioada in care acestia sunt impreuna, incep sa apara neintelegerile sau pur si simplu plictiseala in cuplu. Iar acele situatii pot degenera in diverse certuri. Acum, oamenii care sunt impreuna sunt din multe motive, cumva s-au gasit si au avut multe puncte in comun, dar in acest stagiu cumva au uitat aceste lucruri pe care le au in comun. Iar aici intra in scena un psihoterapeut. Prin psihoterapie si terapie de cuplu, psihoterapeutul alaturi de cuplu pot gasi din nou punctele lor comune si intelegere in cuplu. Cum, va intrebati ?

Ei bine, intr-un articol in care se vorbeste despre fericirea in cuplu, se dau cateva sfaturi despre cum e util sa puneti totul cap la cap si sa vedeti ce nu functioneaza si modurile in care pot fi reparate. Iar daca nu pot fi reparate, macar sa fie cateva concesii, pentru ca nimeni nu e perfect, pana la urma.

Cum ziceam, sunt cateva aspect importante care trebuie sa le retineti pentru a avea o relatie reusita.

  1. Retineti ceea ce va apropiere – amintiti-va de evenimentele importante din viata voastra si cum sentimentele si aspiratiile voastra va aduc mai aproape
  2. Hraniti-va pasiunile – o relatie bazata pe o atitudine pozitivia si respect reciproc nu are cum sa fie una rea. Indiferent de ceea ce se intampla in timp, amintiti-va ce va aduce mai aproape unul de celalalt, cum sunt pasiunile voastre
  3. Depasiti blocajele si creati un sens comun al lucrurilor – impartasiti pasiunile si aspiratiile pe care le aveti, incercati sa va completati in acestea.
  4. Incercati cate putin din lumea fiecaruia – fiecare om are un colt ascuns, ceva care nu poate sa impartaseasca cu celalalt partener. Incercati usor usor sa va puneti in pielea acestuia pentru a vedea cum este acea lume.

Iar la final, daca sunteti din Bucuresti si va aflati in cautarea unui psihoterapeut pentru cupluri, puteti apela la psihoterapeut Camelia Dracsineanu, specialist in astfel de probleme. Am dat link cu siteul ei mai sus, in cazul in care cautati un numar de telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.