Durerile de spate si metode de tratare

Durerile de spate sunt un lucru care se plang majoritatea romanilor, fie ei crescuti la tara sau la oras. Motivele sunt diverse, la oras sunt cauzate in general de statul prea mult pe scaun la birou sau de lipsa acuta de antrenament urmata de miscari bruste. Muschii spatelui trebuie si ei lucrati din cand in cand pentru a evita astfel de dureri. La tara de obicei motivul e fix invers, durerea de spate fiind cauza de prea multa munca si o pozitie incorecta in realizarea diverselor munci ale campului. In oricare din situatii, existenta unei saltele ortopedice ieftine cu siguranta i-ar ajuta pe acestia cu durerile de spate si cu siguranta ar avea un somn mai bun.

Sigur, n-ar fi sigura cerinta pentru asa ceva, fiind nevoie, in cazuri in care durerea de spate e persistenta, de masaje sau de diverse exercitii pentru a da muschilor spatelui suficienta elasticitate si putere incat sa nu cauzeze durere. Dar totul depinde de la caz la caz.

Daca ai facut vreodata un masaj sau ai fost langa cineva care face masaj, ai observat probabil ca cea mai comuna dintre dureri este cea de spate, cauzata de diverse munci, explicate mai sus. Majoritatea oamenilor pleaca mai fericiti dupa o sesiune de masaj, iar asta in special datorita efectului pe care masajul il are asupra organismului, incalzind muscultara spatelui, facand-o mai activa. Pe langa simplu masaj se mai pot face si exercitii de ajutare / corectare / mobilizare pentru anumite articulatii adiacente, cum sunt cele ale umarului si soldului.

Multi oameni cu dureri pe spate n-au avut insa parte de tratamente si paturi cu saltele ortopedice pana acum ceva ani. Saltelele cu arcuri si paturile de lemn drepte erau solutiile “babesti” pentru tratarea durerilor de spate. Sau mai degraba solutiile ieftine, pentru ca un pat cu saltea ortopedica nu e chiar ieftin.

Dar cu siguranta merita sa economisesti ceva bani pentru unul, pentru ca face toata diferenta atunci cand incepi sa ai aceste dureri de spate.

Voi ce metode folositi pentru a scapa de durerile de spate ? Aveti o metoda clasic sau apelati la ajutorul unui maseor / kinetoterapeut pentru “reparatii” ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.