Condusul si felul de a depasi

* Nota – acest post este ceva mai personal, putin diferit fata de restul de articole in care vorbeam strict despre medicina.

Mai exact, e psihologic. Este vorba despre cum este o persoana dupa felul ei de a conduce.

Am observat asta conducand recent cu o multime de persoane care aveau diverse grade de experienta in sofat (de la incepator pana la oameni care au condus sute de mii de km in ceva ani).

O situatia continua sa apara.

Cea mai simpla, e cea legata de felul in care conduc in spatele unui tir. Un incepator tinde sa stea mult pana cand are un spatiu de manevra suficient pentru a depasi. In schimb un sofer cu experienta va depasi imediat ce va vedea 300 m liberi. Si e intr-un fel vorba de experienta, pentru ca soferul cu experienta stie, pe langa faptul ca are spatiu suficient sa depaseasca, sa schimbe intr-o viteza inferioara pentru mai mult putere. Si binenteles, sa isi cunoasca masina sa vada exact ce putere are.

Condusul creaza o anumita experienta, dar am vazut si soferi care au ani de experienta pe permis, dar care nu au condus, conduc extrem de neproductiv.

Eu personal am permisul de vreo cateva luni si pot sa conduc peste tot o masina… exceptand Bucuresti si Bacau. Mai bine apelez la un serviciu de rent a car Bucuresti cu sofer si stau eu linistit. 😀

Ce experiente aveti cu soferii ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.