Tratamente naturale pentru negi

Negii apar de obicei la persoanele cu imunitate scazute. Acestia sunt de fapt niste mici formatiuni cutanate si contagioase. Nu sunt insa periculoase pentru sanatate, dar sunt intr-un fel inestetice, motiv pentru care majoritatea incearca sa scape de ele prin diverse metode.

Ei sunt cauzati de un virus si de multe ori dispar de la sine atunci cand organismul este intarit si vitaminizat corespunzator. Insa nu tot timpul este cazul, iar daca vrei sa ii indepartezi pe cale chirurgicala, acestia vor lasa aceleasi semne inestetice, in special daca pigmentul pielii este inchis la culoare.

Mai poti alege si pentru interventii laser sau bai fierbinti cu apa si otet, realizate in fiecare saptamana, cu apa fierbinte, la un nivel suportabil.

Exista si un numar de tratamente naturale pentru a scapa de negi. Usturoiul este o metode veche si eficienta de a scapa de engi. Bandajezi zona in care ai asezat usturoiul pisat, clatesti si igeniziezi dupa 12 ore.

Crema de arbore de cei poate fi o solutie pentru negi. Trebuie sa o aplici in fiecare seara, timp de mai multe saptamani, indepartand-o dimineata si spaland zona respectiva.

Vitaminele A, C si E ajuta la multiplicarea celulelor sanatoase si un remediu util in cazul negilor (care se dezvolta, dupa cum am zis, intr-un organism cu o imunitate scazuta). Pe langa aceste vitamine, seleniul actioneaza si el ca un antioxidant care reduce inflamatiile inestetice.

Trebuie mentionat ca fumatul favorizeaza cresterea negilor si exista riscul ca aceste infectii sa se transforme in tumori canceroase. E mai sigur sa nu fumezi daca vrei sa scapi de negi.

1 thoughts on “Tratamente naturale pentru negi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.