Despre astenia de primavara

Sunt sigur ca foarte multe persoane sufera de aceasta asa zisa afectiune, mai ales in zona temperata. Aceasta oboseala care vine deodata cu primavara e de fapt trecerea de la un anotimp mai greu ca iarna la un anotimp mai bland ca primavara.

Simptomele asteniei de primavara sunt cele de oboseala, iritare, melancolie si poate depresii in cazurile mai grave. Toate acestea vin datorita schimbarii climatice pe care organismul nostru o transpune ceva mai greu, fiind obisnuit sa “hiberneze” iarna acum este nevoit sa revina la un ritm mai alarmant de lucru iar energia nu este deloc aceeasi. Binenteles, nu toate persoanele sufera de asa ceva, dar pentru cele care au avut probleme cu trecerea de la primavara la vara, avem cateva recomandari.

In primul rand incepeti sa consumati fructe si legume ceva mai mult ca de obicei pentru ca va completa necesarul caloric zilnic si implicit pentru a nu va simti obositi tot timpul. O alta recomandare este sa va apucati usor usor de sport. Nu trebuie sa trageti tare, ajunge si o simpla plimbare prin oras, in jur de ora daca puteti pentru a va adapta in primul rand organismul cu schimbarile climatice care au loc in acest anotimp dar si pentru a il fortifica totodata.

E de asemenea recomandat sa incepeti putin si cu antrenamentele fizice care va vor ajuta sa treceti mult mai usor peste aceasta perioada. Putina alergare sau orice exercitiu fizic executat de cateva ori pe zi pentru fiecare muschi al corpului poate face minuni cu organismul dumneavoastra in aceasta perioada.

Totusi daca starea dumneavoastra nu se imbunatateste incercati sa consultati si medicul pentru o opinie paralela.

4 thoughts on “Despre astenia de primavara

  1. Pingback: blogro.info

  2. Pingback: polimedia.us/fain/

  3. Pingback: bagamare.ro

  4. Noni says:

    Eu pana de curand credeam ca asta cu astenia de primavara este o problema inchipuita de anumiti oameni, nu intelegeam de ce sa te apuce diverse probleme tocmai primavara, cand afara incepea sa se incalzeasca, cand cheful de viata parca se amplifica (cel putin la mine). cand optimismul in general creste, mai ales daca ai avut o iarna mai grea.
    Aia de curand am realizat ca problema cu astenia de primavara este chiar reala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.