Imbunatatiri intr-un sistem medical

Nu acum multe luni a fost un intreg scandal in lumea medicala legat de materialele folosite in spitale. In acel scandal a fost vorba despre un anumit tip de dezinfectant, care aparent ar fi fost diluat de cateva sute sau mii de ori. Intr-un final s-a dovedit ca doar anumite spitale au avut acel tip de dezinfectant, deci probabil ca se vindeau cele bune doar cu dedicatie. Cert e ca in acest sistem coruptia era cumva in floare, iar asta pentru ca desi dezinfectantii pot fi cumparati prin licitatii, sunt foarte putine firme cu capacitatea de creare a acestor substante in Romania. Nu e la fel si la alte echipamente medicale, cum sunt halatele, putand gasi halate medicale ieftine la preturi competitive in multe magazine online.

Acest lucru e posibil datorita usurintei cu care textilele pot fi aduse in Romania, dar si datorita concurentei de pe piata, tinand cont ca in Romania sunt multe fabrici care produc diverse produse textile. Si daca nu sunt acestea, tari ca Vietnam, India sau Bangladesh abunda de astfel de fabrici, iar produsele lor sunt la preturi destul de mici.

In lumea medicala halatele si incaltamintea pentru spitale sunt cam singurele care pot fi cumparate usor pe piata libera, fiind o cerere destul de mare pentru acestea. Pentru aproape orice alt echipament piata e multa mai restransa, fiind doar doi sau trei competitori per piata pentru diverse aparaturi profesionale medicale sau pentru medicamente, iar acest lucru se reflecta in pretul pe care romanii il platesc pentru servicii medicale. Si pretul pe care noi il platim e totusi mic, problema e ca multe din echipamente sunt vechi, iar pretul unora noi depaseste de multe ori bugetul unui spital mic de provincie.

Si pentru o sala de operatie ai nevoie de diverse echipamente, iar acestea trebuie sterilizate corespunzator. Plus ca in anumite cazuri mai e nevoie de echipament de protectie ca cel de la Dispotrading, fiind necesar in situatii in care pacientii sunt violenti (in special in cazul spitalelor de psihiatrie). When you want a document editing software for your reports, get it here.

Imbunatatirile sunt necesare in acest sistem, dar totul se va face doar in momentul in care vor exista ceva mai multi bani si o negociere mai la sange a preturilor pentru aparate si medicamentelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.