Ulei de sâmburi de struguri

Uleiul din semințe de struguri este un ingredient cunoscut și apreciat în produsele cosmetice datorită proprietăților sale antioxidante. Studiile științifice au demonstrat calitățile sale extraordinare, fiind utilizat în dermatocosmetică și în medicina, pentru a trata anumite afecțiuni.

Uleiul de sâmburi de struguri poate fi utilizat pentru curățarea și tonifierea pielii, lăsând-o elastică și hidratată, putând fi folosit cu succes pentru masajele corporale de relaxare. Avantajul acestui ulei este acela că este absorbit foarte repede de piele, nelăsând-o grasă și uleioasă. De asemenea, încetinește apariția ridurilor și poate fi folosit în compoziția diferitelor loțiuni sau creme.

Beneficii cosmetice ale uleiului de sâmburi de struguri

  1. Este ideal pentru pielea uscată, deoarece este un hidratant excelent. Uleiul poate fi aplicat de două ori pe zi, de preferabil după ce faceți duș. Uleiul de sâmburi de struguri pătrunde repede în piele, are o textură ușoară și nu produce niciun fel de iritații.
  2. Poate fi folosit ca și balsam de păr natural. Pentru un fir de păr sănătos și strălucitor folosește uleiul din semințe de struguri în locul balsamului obișnuit de păr. Uleiul este rapid absorbit de scalp și întărește firul de păr de la rădăcină. De asemenea, ajută părul să crească mai rapid, deoarece conține cantități însemnate de vitamina F și vitamina E, precum și seleniu, cupru și zinc.
  3. Previne îmbătrânirea epidermei. Datorită antioxidanților, ulei de sâmburi de struguri este recomandat pentru încetinirea procesului de îmbătrânire prematură, dar și pentru prevenirea ridurilor.
  4. Ajută la tratarea acneei. Uleiul are proprietăți astringente și conține acid linoleic care ajută la micșorarea porilor, precum și la vindecarea acneei. Utilizarea frecventă vindecă diferite probleme ale epidermei și îmbunătățește calitatea acesteia.
  5. Este folosit în cazul celulitei și oferă protecție solară. Uleiul de sâmburi de struguri are un efect revigorant și tonic, este restructurant cutanat și regenerant. Având un efect antioxindat, uleiul oferă o bună protecție împotriva razelor UVB și UVA, fiind ideal pentru protejarea pielii.

Uleiul de sâmburi de struguri este un adevărat elixir al tinereții. Este indicat să-l includeți în rutina zilnică de înfrumusețare, deoarece conține antioxidanți de câteva ori mai puternici decât vitamina C și vitamina E, precum și diferiți acizi beneficii pielii.

One thought on “Ulei de sâmburi de struguri

  1. Roxana says:

    Am descoperit uleiul din samburi de struguri cu ceva timp in urma si am inceput sa il folosesc pentru intrenirea parului. Acest produs are si alte beneficii foarte bune pentru organism…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *