Cum să-ți îngrijești părul – trucuri și recomandări

Procesul de îngrijire al părului depinde de câțiva factori. Spre exemplu, tipul de păr, dacă este sau nu vopsit, cât de mult sebum produce etc. Pe lângă tipul de păr, există câteva reguli ce țin de îngrijirea corectă a acestuia și care te pot ajuta să ai părul ca la salon în fiecare zi.

Cât de des trebuie spălat părul

Dacă ai părul normal, acesta trebuie spălat o dată sau de două ori pe săptămână. În plus, o dată pe săptămână este recomandat să folosești o mască puternică pentru hrănirea și întărirea firelor de păr. Părul foarte fin trebuie spălat de regulă o dată la două, trei zile deoarece va căpăta un aspect neplăcut chiar dacă acesta nu este murdar.

O soluție pentru ameliorarea aspectului neplăcut după trecerea celor două zile este să-ți prinzi părul sau să folosești șampon uscat. În acest fel prelungești termenul de spălare, iar după un timp se poate să nu mai fie nevoie să-l speli la fel de des.

Cum să folosești corect produsele de îngrijire

Balsamul trebuie folosit la fiecare spălare, indiferent de tipul de păr și mai ales dacă acesta este vopsit. După șamponare, aplică un balsam bun de păr pe toata lungimea acestuia. De reținut este că balsamul acționează în timp. Așadar, dacă părul tău este foarte moale și fin a doua zi, nu înseamnă că ai descoperit produsul minune.

Mai degrabă nu ai clătit părul corect. Acest proces se realizează cu apă din abundență pentru a elimina fiecare urmă de balsam. De ce este important? Pentru că urmele de balsam rămase după spălarea acestuia au tendința de a face părul să capete un aspect neîngrijit și uleios mult mai repede decât în mod normal.

Cât de des trebuie tăiat părul?

Destul de multe femei cu părul lung evită să taie din lungimea acestuia. Acest lucru nu este sănătos pentru păr. Dacă nu tai măcar vârfurile despicate o dată la maxim două luni, acestea vor urca tot mai mult pe lungimea firului de păr. Astfel, vei realiza în timp că trebuie să tai jumătate din el pentru un aspect sănătos și frumos.

Ce faci dacă îți cade părul?

În cazul în care observi că a început să îți cadă părul, înseamnă că trebuie să faci câteva schimbări în rutina ta. Cauzele căderii părului sunt variate și diferă în funcție de fiecare persoană. Pentru a te bucura din nou de un păr frumos și plin de vitalitate încearcă să schimbi produsele de îngrijire destinate părului.

Alte soluții eficiente sunt suplimentele alimentare precum Forcapil. Acesta acționează oprind căderea părului și stimulând creșterea lui. Este recomandat ca Forcapil verde să fie administrat pe durata a trei luni de zile, în mod constant. În plus, față de cel albastru, acesta este destinat doar îngrijirii capilare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.