Crema de gălbenele

Extractul, crema sau uleiul de gălbenele sunt des întâlnite în cosmetica naturistă și medicina alternativă datorită beneficiilor terapeutice. Indiferent că alegeți să folosiți ulei de gălbenele sau cremă, acestea au proprietăți anti-inflamatoare și calmate, fiind recomandate pentru pielea sensibilă, fragilă, pielea afectată de răni superficiale sau de iritații.

Specialiștii recomandă crema cu extract de gălbenele pentru tratarea buzelor crăpate sau a tenului sensibil, pentru regenerarea epidermei și cicatrizarea rănilor sau în pur scop cosmetic. Datorită substanțelor hrănitoare, crema de gălbenele este tot ceea ce ne trebuie pentru a îngrijii și hidrata pielea noastră. Este un produs 100% natural, care nu are adaos de conservanți sau alte ingrediente chimice. Crema de gălbenele tradițională are ca și ingrediente extract de flori de gălbenele, lanolină, vaselină și ceară. Ea nu conține parfum, mirosul fiind plăcut, natural și vag.

Gălbenele sunt o soluție veritabilă pentru multe afecțiunii ale pielii, cum ar fi uscăciunea, iritații, acnee sau arsuri solare. În florile de gălbenele se găsesc compuși importanți, printre care vitamina C, flavonoizi, acid salicilic și carotenoide care protejează celulele și luptă împotriva radicalilor liberi.

Crema de gălbenele are proprietăți antimicrobiene și este incredibil de bună pentru tratarea acneei, a coșurilor sau a altor probleme ale pielii. Aceasta are efect cicatrizant, antibacterian și antiseptic. Totuși atenție în cazul în care aveți tenul gras, pentru că este foarte uleioasă, iar rolul ei este de este să ajute tenul sensibil și uscat, fiind de altfe o crema pentru ten uscat. Este indicat să se utilizeze o cantitate mai mică de cremă, doar în zonele cu probleme.

În sezonul rece, atunci când frigul și vântul vă agresează buzele și pielea, crema de gălbenele nu ar trebui să lipsească din geanta voastră. Aceasta este mult mai hidratantă și sănătoasă decât un balsam de buze cumpărat din comerț, așa că folosește-o cu încredere ori de câte ori ai nevoie.

Crema de gălbenele este folosită în scopuri cosmetice și terapeutice încă din antichitate. Este un produs accesibil și ieftin care nu ar trebui să lipsească niciunei femei. Este considerată un produs cosmetic complex, deoarece are o multitudine de beneficii și proprietăți. Achiziționa-ți întotdeauna numai variante naturale, fără parabeni, parfum sau coloranți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.