Beneficiile uleiului de cocos

Nuca de cocos si-a facut loc in Romania in ultimii ani si chiar daca pare dificil de spart, a atras multi romani. Iar legat de spart, nu e foarte complicat, exista cateva videouri pe youtube care va arata ca de altfel este foarte usor sa o spargeti. Cert e ca dupa ce o spargeti, salvati apa de cocos, care e foarte buna, iar nuca de cocos efectiv o puteti salva pentru o multime de aplicatii. Din nuca efectiv puteti face si ulei de cocos, doar ca e un proces care dureaza si pentru care iti trebuie ustensile. Daca nu, poti oricand sa cumperi ulei de cocos la pret mic de pe internet. Cert e ca uleiul de cocos e foarte sanatos. In ce fel ? O sa va explic mai jos.

In primul rand, uleiul de cocos este foarte folosit in zona Asiei, unde beneficiile acestuia au fost cunoscute de mii de ani, iar acum este folosit pentru ritualuri de infrumusetare, dar si in bucatarie.

Uleiul de cocos se gaseste in forma solida, cu consistenta unui unt. Evident, la temperatura camerei. La temperature mai mari se transforma intr-un ulei care poate fi folosit la mai multe mancaruri. Untul de cocos, sau uleiul de cocos la temperatura camerei, este folosit in general in produse cosmetice.

Trebuie sa stiti ca uleiul de cocos este usor asimilat de catre organism, fiind folosit de persoanele care vor sa scada in greutate, acesta avand un numar redus de calorii in comparatie cu uleiurile folosite in alimentatie, cum sunt cel de floarea soarelui si de masline. Unele studii recente realizate de nutritionisti plaseaza uleiul de cocos printre alimentele care diminueaza cel mai mult pofta de mancare.

Pe langa aceste efecte, uleiul de cocos are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice, ajutand la dezvoltarea imunitatii organismului. Cateva studii mai arata ca acidul lauric, present in compozitia uleiului de cocos, este o component foarte utila in tratarea ulcerului, eliminand bacteria Helicobacter Pylori.

Puteti folosi ulei de cocos pentru infrumusetare insa, daca asta va doriti. Uleiul de cocos ofera o mai buna regenerare celulara, motiv pentru care este folosit intr-o multime de creme sa combata eczemele, dermatitele sau alte probleme dermatologice. In plus, acesta grabeste vindecarea ranilor.

Ati folosit vreodata ulei de cocos ? Care au fost efectele acestuia asupra voastra ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *