Mancarurile din zona Europeana au o savoare distincta si o istorie bogata. Astfel, mancarea din Europa poate fi caracterizata de patru mari categori : carne, zahar, cereale si grasimi. Carnea include burta, peste, mezeluri de sange si vanat salbatic. Adusa din India, trestia de zahar a devenit un ingredient necesar in retetele si alimentele Europene. Europeni iubesc gustul dulce, astfel cererea pentru trestia de zahar a crescut inca de la sfarsitul secolului al saptesprezecelea.
Cerealele sunt cele mai importante ingrediente din bucataria Europeana. Astazi, grasimea este indispensabila in bucataria Europeana, astfel ca este folosita aproape intotdeauna cand se gateste. Cafeaua, ceaiul, berea cu alcol si ciocolata calda sunt cele mai cunoscute bauturi din Europa.
Mancarea din Spania este o combinatie de mancare provenita din istoria romanilor, grecilor si a celtilor. Grecii si romanii au introdus strugurii, vinul si maslinele, iar placintele cu carne si pestele au venit de la celti. Mancaruri precum fasolea Garbanzo, linte, fasolea verde sunt adesea folosite des in bucataria spaniola. Ingredientele cele mai cautate in mancarurile din Spania sunt: cartofii, orezul, migdalele, ceapa, rosiile, ouale, uleiul de masline, oferind numeroase mese gustoase si sanatoase.
Bucataria franceza are o istorie bogata, plina de mancaruri sofisticate. Datorita solului bogat, numeroase plante, fructe si cereale cresc in franta. Coniacul si vinul sunt cele mai populare bauturi alcoolice din franta, iar cascavalul este foarte important pentru bucataria franceza si este folosit de asemenea in numeroase mancaruri. Intr-un city-break Paris poti gusta multe din delicatesele franceze, asoratate cu un vin bun de Bordeaux.
Mancarea in Germania este importanta pentru cultura sa. Cele mai importante tipuri de carne din Germania sunt carnea de porc, de vita si de vitel. De obicei, nemtii mananca paine, mezeluri, carne, legume, brânzeturi și cascaval. Cartofii sunt si ei esentiali pentru bucataria nemteasca si sunt gasiti in numeroase mancaruri. Micul dejun este de obicei alcatuit din oua, cascaval, carne sau gem.
Englezii au o mancare sanatoasa in viata de zi cu zi, iar India a avut o influenta importanta in mancarurile din Anglia. Mancarea a devenit mult mai aromata, cu mai multe ierburi si condimente. Tartele, prajituriile, placintele si budinga sunt foarte intalnite in bucataria englezeasca. De asemenea, cafeaua si cerealele sunt de multe ori consumate, mai ales la micul dejun.