Scurta discutie despre hemoroizi

Nu este chiar un subiect tipic de o discutie la o cafea, dar din pacate este o afectiune reala…. si neplacuta.

Hemoroizii sunt niste structuri sinusoidale din canalul anal care ajuta la controlul scaunului. Problema in cazul unor oameni e ca aceste structuri sinusoidale se pot inflama…. si atunci devin hemoroizii pe care toata lumea ii uraste si despre care aproape nimeni nu vorbeste.

In mod normal, hemoroizii indeplinesc un rol atenatuor in procesul de eliminare a resturilor alimentare, dar cand sunt inflamate, acestea sunt destul de dureroase tocmai in cadrul acestui proces.

Tratamentul hemoroizilor depinde de tipul de hemoroizi. Hemorozii interni sunt ceva mai nasoli, pentru ca prezinta sangerare rectala, in timp ce hemoroizii externi nu produc foarte multe simptome decat cand se inflameaza serios, pentru ca atunci senzatia de durere puternica si inflamatie apare in zona anusului.

In mod normal, in cazuri usoare se recomanda o sporire a aportului de fibre, o hidratare corespunzatoare si posibil o crema pentru a reduce senzatia de durere.

Se crede ca aproape jumatate din oamenii de pe planeta au probleme cu hemoroizii la un moment dat in viata si tocmai pentru ca e o problema atat de raspandita, tratamentele sunt diverse si au de obicei rezultate bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.